3. 4. 2025   |   svátek má Richard
 

Sardelová omáčka

Název Množství a jednotka
sardelky 3 ks
cibule 1 ks
máslo 30 g
hladká mouka 2 lžíce
hovězí vývar 1 l
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 05 min.
Vaření: 20 min.
Mamut :-)



Postup
Na másle zpěníme cibuli, zasypeme moukou a připravíme si tmavší jíšku. Zalijeme studenou vodou nebo vývarem, Promícháme, přidáme 3 nakrájené sardelky a povaříme. Omáčku můžeme pomixovat. Vrátíme na sporák, přidáme sladkou smetanu, necháme jen prohřát a dochutíme nasekanou zelenou petrželkou a pokud je potřeba, dosolíme.


 


RECEPTY

Kuřecí prsa na kari s kuskusem

Postup: Kuřecí prsa nakrájíme na tenké nudličky a orestujeme na oleji. Osolíme,... zobrazit recept

RECEPTY

Sterilovaný křen

Postup: Křen nakrájíme na kolečka a umixujeme na kaši s převařenou a vychladlou vodou,... zobrazit recept

RECEPTY

Luxusní cibulová omáčka

Postup: Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno nebo na tenké kroužky a osmažíme na másle.... zobrazit recept

RECEPTY

Tvarohová štóla

Postup: Máslo (150 g) utřeme s cukrem, přidáme celá vejce, tvaroh, mouku s práškem do... zobrazit recept

RECEPTY

Ředkvičkový salát s insalatinou

Postup: Ředkev nebo ředkvičky nastrouháme nahrubo a promícháme s insalatinou. Dochutíme... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Sbíráme éčka...

Kdo to má pořád sledovat, jestli je v jídle nějaké to éčko, řekne si spousta z nás. Pokud nám ale na našem těle záleží, měli bychom si trochu toho času na prostudování, alespoň těch nejškodlivějších přídatných látek... zobrazit článek

RESTAURACE

U Pečeného Kolena

Říká se, že láska prochází žaludkem. Proto věříme, že si naši restauraci...